Mea malie e uiga i franchises: O mea e tatau ona e iloa aʻo leʻi tatalaina lau

Solve china dataset issues with shared expertise and innovation.
Post Reply
aysha660

Mea malie e uiga i franchises: O mea e tatau ona e iloa aʻo leʻi tatalaina lau

Post by aysha660 »

Pe na e mafaufau ea i le teu faafaigaluegaina i franchises ? O le manatu lea o le tele o tagata fai pisinisi muamua, e faʻavae i luga o le tele o mafuaʻaga.

Ae ui i lea, e le o tagata uma o se tagata amata amata. E i ai nisi e sili ona fiafia i lenei ituaiga o tupe teufaafaigaluega. Po o le a lava le auala, e tatau ona e iloa le auala e galue ai le franchise.

Ina ia fesoasoani i lenei tagata fai pisinisi lisi email pisinisi ma tagata fa'atau o loʻo manaʻo e teu faʻafaigaluega i se franchise, i aso nei o le a talanoa RCKY e uiga i le fia iloa autu o lenei ituaiga o tupe teufaafaigaluega.

1. Franchise o loʻo faʻatau atu i faʻataʻitaʻiga eseese
O le mea muamua e tatau ona iloa e soʻo se tagata teu tupe e uiga i franchise o le mea moni e iai faʻataʻitaʻiga eseese . E le gata i le vaega ma le fua tele.

O lona uiga o so'o se ituaiga pisinisi e mafai ona avea ma franchise, mai se faleoloa lole i se ofisa tausi tusi.

Image

E mafai foʻi ona teu faʻafaigaluega i faʻamaumauga masani o faleoloa, faʻapea foʻi ma microfranchise ma kiosks, lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o tupe faʻaalu.

E iai foʻi nisi faʻatulagaga e mafai ona faʻatulagaina e ala ile ofisa ole fale . Ole ituaiga sili lea ona taugofie ole fa'ata'ita'iga ma e mana'omia ai le fa'atauga itiiti.

Ae ui i lea, ia iloa poʻo le fea le faʻataʻitaʻiga franchise lelei, e taua tele le suʻesuʻeina o tulaga o loʻo ofoina mai e taʻitasi taʻitasi ma le tele o le faʻatauga a le tagata fai pisinisi.

2. Franchise e mafai ona fa'aopoopo po'o tupe maua autu
O nisi tagata fai pisinisi e mafaufau e uiga i le teufaafaigaluegaina i se franchise naʻo le faʻamoemoe e maua ai tupe maua faaopoopo , lea e faʻamalieina ai le tupe maua autu ua latou maua.

O le mea moni o se filifiliga aoga. Ae ui i lea, e leai se mea e taofia ai le franchise mai le avea ma tupe maua autu a le tagata fai pisinisi. E faalagolago uma lava i le auala o le a ia feagai ai ma ia.

O se mea e tatau ona mafaufau i ai o le franchise e mafai foi ona tele galuega ma manaʻomia le tele o le faʻamaoni e pei o lau lava pisinisi na faia mai le sasa.

O le mea lea, o le puleaina o se franchise ma se isi galuega poʻo pisinisi e mafai ona faigata. Ae e le mafai. E sili atu pe a iai se tasi e mafai ona fesoasoani i le tagata fai pisinisi.

E le gata i lea, e mafai foi e le tagata fai pisinisi ona amata i se microfranchise, lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o tupe faʻaalu ma le taimi. Afai e talafeagai, e mafai ona tuʻuina atu i ai se pule .

E taua foi le manatuaina o tagata fai pisinisi sili e le o aafia i a latou pisinisi i aso taitasi, ae pulea uma i latou i le mamao.

3. O le mea e fa'amalosia ai franchise o le fa'avasegaina
E te iloa pe aisea e sili atu ai le avanoa e manuia ai le franchise? Aua o se pisinisi faʻasalalau, faʻapipiʻiina muamua lea e faʻatau atu ma se faʻataʻitaʻiga ua saunia .

O fa'alavelave fa'afuase'i uma ma fa'afitauli e ono tula'i mai ua uma ona va'aia ma ua iai fo'i se vaifofo masani. E le gata i lea, o iunite uma e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga tutusa.

O lona uiga, e tusa lava po'o fea e te i ai i le lalolagi, o faleoloa franchise uma e mulimuli i le fua tutusa. O lona uiga, i se isi faaupuga:

Au'aunaga fa'ata'atia
Tusa pe tutusa ofo o oloa ma auaunaga (atonu e eseese i itulagi taitasi);
O le faleoloa o loʻo i ai le faʻalelei tutusa, faʻaalia i taimi uma le igoa igoa;
Tulaga tutusa o tagata faigaluega uma ;
Faatasi ai ma isi faʻamatalaga.
O le mulimuli i se faʻataʻitaʻiga, i le isi itu, e fesoasoani i tagata e manatua le kamupani, ona o le faʻailoga faʻailoga e faʻamalosia i taimi uma.

4. E ofoina atu e le franchisor le lagolago eseese
So'o se tasi e manatu o le lagolago o lo'o ofoina mai e franchisors o lo'o mulimulitai i le tulaga lava e tasi e sese. O se tasi lea o faʻamatalaga e mafai ona eseese tele, i le mea moni.

O le mea moni o loʻo i ai faʻailoga lelei franchise ma faʻailoga e leaga . O le na o le iloiloina o a latou faasalalauga ma a latou folafolaga e masani lava e le lava.

E le gata i lea, e tofu le franchisor ma ana lava tulafono ma aiaiga mo le lagolagoina o franchisees. E taua tele le suʻesuʻeina lelei aʻo leʻi filifili e teu faʻafaigaluega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, iloilo auala o auaunaga, mai le a le taimi e tuʻuina atu ai le lagolago ma siaki foʻi ma le au fai pisinisi muamua pe lelei lenei lagolago pe leai.

5. E eseese totogifuapauina e tatau ona totogi
Pe a filifili e teu faʻafaigaluega i se franchise, e tatau i le tagata teufaafaigaluega ona saunia e teu a latou tupe e totogi ai ni pili e eseese mai lea ituaiga i lea ituaiga.

O nisi o nei totogifuapauina atonu o mea nei:

Franchise fee : O le totogi muamua lea e tatau ona totogi, ma e popole i le uluai tupe teufaafaigaluega, lea e mafai ona aofia ai aʻoaʻoga, lagolago faʻatinoga, ma isi;
Royalties : Totogi faʻaauau, ma e popole i aia tatau e faʻaaoga ai le faʻailoga ma lona iloa e le tagata fai pisinisi;
Fa'asalalauga quota : O se totogifuapauina lea e totogi ma fefa'asoaa'i i tagata fai pisinisi uma o lo'o fa'aulufaleina tupe fa'afaigaluega i le fa'atauga fa'atau;
Totogi Fa'atonu : E le o fa'atulafonoina uma e totogia lenei totogifuapauina, ae fa'atatau ia i latou e tu'uina atu tekinolosi ;
Totogi o le tautua : Pe a mana'omia e le pule fa'aaufa'atasi se auaunaga e le'i mafaufauina i le tagata fai sa'oloto e le o fa'avaitaimi;
Totogi fa'afou : Konekalate fa'atauva'a e masani ona umi mo le 5 tausaga, a mae'a ona filifili lea e fa'afou pe leai.
Post Reply