Të thotë që të gjithë kanë dëgjuar për të dhe shumica e përdoruesve në internet kalojnë të paktën disa kohë në faqe rregullisht. Për shembull, shumica e amerikanëve shpenzojnë rreth 30 minuta në Facebook çdo ditë, duke e vënë atë përpara aplikacioneve të tjera si TikTok ose Instagram (në pronësi të Meta, kompania mëmë e Facebook). Thënë kështu, shikimi i statistikave të përdorimit total mund të jetë pak mashtrues.
Po, miliarda njerëz janë në Facebook në mbarë botën, por kjo nuk do të thotë se çdo Dyqani fushatë reklamimi do të ketë sukses. Sa më shumë të kuptoni se si funksionon marketingu në Facebook, aq më mirë mund ta përdorni atë për markën tuaj. Konsideratat kryesore për marketingun në Facebook Përpara se të nisni një fushatë të re, duhet të keni pritshmëri realiste për atë që mund të ndodhë.
Këtu janë disa nga arsyet kryesore për të investuar në marketing në Facebook: Shtrirje e gjerë — Rreth 68 për qind e të rriturve në SHBA përdorin Facebook , edhe pse jo të gjithë e bëjnë këtë çdo ditë. Demografia më e madhe është të rriturit midis 25 dhe 34 vjeç. Edhe kur e ngushtoni fokusin tuaj bazuar në moshën, gjininë dhe faktorë të tjerë, Facebook ka një shtrirje shumë më të madhe se faqet e tjera sociale.