İşimin ilk kısmı, konuşacak bir konu veya geçerli olup olmadığını anlamak istediğim olası bir fikir olduğunda ve bu nedenle birlikte çalıştığım gazetelere veya bloglara önerildiğinde, arama motorunu kontrol etmekten ibarettir .
İlgili olanlarla birlikte yazılanlara ve Google'ın bana önerdiği şeylere bakıyorum.
Daha sonra , yazdığım an veya geçmiş anlarla ilgili mevsimselliği ve diğer ayrıntıları görmek için Google Trendler'e gidiyorum , ardından asıl araştırma SEMrush'ta oluyor .
Size somut bir örnek vereceğim: üzerinde бібліотека телефонних номерів çalışmak istediğim anahtar kelime veya en azından asıl anahtar kelime kalıcı sözleşmedir , ancak Google'da okuduklarım dışında ilgili anahtar kelimelerin ne olduğu konusunda hala hiçbir fikrim yok ve makalemde ele almam gereken konular olabilir.
Bunu zorunlu olduğu için belirtiyorum: Bu durumda, aynı zamanda her zaman geçerliliğini koruyan bir temel makale yazmak istiyorum: yani, kalıcı sözleşme hakkında derinlemesine bir makale yazmak.
Özellikle dikkatli olanlar için gerekli olan bir açıklama daha yapmak istiyorum. İş Yasası'nın çıkmasıyla birlikte "korunması artan sözleşme"den bahsetmenin daha doğru olacağı doğrudur, ancak Trendler'deki 2 terimi karşılaştırarak "kalıcı sözleşme"nin çok daha fazla arandığını doğruladım. için ve kullanılmış olduğundan bu uzun kuyruklu anahtar kelime üzerinde çalışacağım .
Ancak yalnızca Google Trendler yok, SEMrush'ın farklı şekillerde kullanılabilecek çok ilginç bir Konu Araştırması işlevi de var . Belki daha genel bir konu ekleyip ne döndürdüğünü görerek veya benim durumumda olduğu gibi, hangi anahtar kelime üzerinde çalışmak istediğimi zaten biliyorum, "kalıcı sözleşme" anahtar kelimesini ekleyip bunun ele alınacak konular ve alt konular açısından ne önerdiğini görerek ile. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, araç bana sadece konular hakkında değil, konular hakkında da öneriler veriyor.
1. SEO makalesi nasıl yazılır: Konu Araştırması ile konuyu analiz edin
-